Задържания в Перник Васил Михайлов, който е син на бившия зам.-окръжния прокурор

...
Задържания в Перник Васил Михайлов, който е син на бившия зам.-окръжния прокурор
Коментари Харесай

Прокурорският син, обвинен за побой, излезе от ареста

Задържания в Перник Васил Михайлов, който е наследник на бившия зам.-окръжния прокурор на града Бисер Михайлов, излиза от ареста. Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение в по-леката - домакински арест, заяви Българска телеграфна агенция. Михайлов е обвинен нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди и закана за ликвидиране.

Името му нашумя през юни, когата жители на Перник се подвигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния Михайлов, който беше задържан след нечовечен побой над локалната футболна легенда и сегашен треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 9 април към 04.00 ч. в непосредственост до детска площадка в Перник той нанесъл голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е осъществено по хулигански подбуди без персонален претекст. След това обвиненият се заканил с ликвидиране на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, оповестяват от държавното обвиняване. Днес Михайлов е упрекнат и за това, че на 11 април към 14,00 часа наоколо до заведение в Перник е нанесъл голям брой удари с юмруци в региона на главата на Р.Н., в резултат на което му предизвикал телесна щета. Според прокутратурата действието също е осъществено по хулигански подбуди.

Самият Васил Михайлов отхвърля да е нападал някого. " Уж съм го блъснал няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напъвам поради някакъв си старец. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може и да се е спънал ", отбрани се той. Въпреки всичките обвинявания против него, 18-годишното момче към момента няма присъда. Неговият татко Бисер Михайлов все още отхвърля коментар. Той от своя страна беше задържан през 2010 година за изнудване и лихварство. По-късно обаче виновността му не беше потвърдена и през днешния ден той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След абсурда с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков пък позволи, че над младия Васил Михайлов може да е имало чадър.  " Една от аргументите е, че неговият  татко е прокурор. Най-вероятно неговите сътрудници прокурори не са желали да изпадат в спор с него и това момче очевидно е нападателно е било защитавано по някакъв метод. Прокуратурата не се е постарала да стартира бързи дейности по следствието. Имало е каузи, които са формирани за побоища и за причиняване на телесни повреди за напълно почтени жители, демонстративно със снимане на това мъжество, заснемано по улиците на Перник ", съобщи Рашков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР